5 Mart 2014 Çarşamba

Özgürce yaşamak varken

Aslında herkesin temenisidir özgürce yaşamak..
Özgürlük o kadar değişken ve kendi içinde çelişen bir istekdir ki birinin özgürlüğü başladığı yerde senin özgürlüğün bitme noktasına gelir.
Aslında özgürlük ne demektir?
Özgürlük günümüzde elde edebileceğimiz birşey midir bunu paylaşmak istedim..

Özgürlük yaradılıştan beri var olan bir kavramdır. Dünyanın su ve ekmek ihtiyacından sonra en çok istenilen kavramıdır özgürlük..
Peki ülkemiz sınırlarında biz buna sahip miyiz?
Kesinlikle hayır... Her ülke bulunduğu koşullara göre bir tutum sergilemektedir bizler özgürlüklerimizi devletlerin sağladığı koşullara göre şekillendiriyoruz..
Peki biz neden devletin kurallarına göre özgürüz?
Ülkemiz 1923 yılından itibaren cumhuriyet sistemine döndüğünden beri aslında en ön planda olan şey özgürlük kavramıydı. Her birey kendi var olduğu yerde en temel ihtiyacı özgürlük kavramına sahipti yıllar içinde bu kavram yerini yavaş yavaş dikta rejimlerine ve siyasi liderlerin dünya görüşüne göre şekillenmeye başladı..
Peki bu tehlikeli değil mi? Yani bir siyasi liderin görüşlerine göre şekillenen özgürlük müdür? Yoksa kısmi monarşi midir?

Evet tehlikelidir... Her ne kadar anayasal bir sistem içerisinde yaşamımıza devam etsekte anayasanın hükümlerine göre davransakta devletin hukuk ve görüşüne göre şekillenmiş olmak özgürlüğün temeline vurulmuş aslında en büyük darbedir. Ve biz bunu özgürlük olarak değerlendiremeyiz.

Peki özgürlük sana göre nedir? Seni ne özgür kılar?
Bana göre özgürlük insanın istediği herşeyi dile getirmesidir(Zarar vermeden). Ve bunu yapabilecek bir eğitim seviyesine sahip bir ülkede olman için önce eğitim seviyesinin yükseltilmesi daha çağcıl daha modernist ve daha çevresel düşünerek buna sahip olmamız gerekmektedir.
İnsanların kendini düşündüğü bencil olduğu,kaba olduğu,doğaya ve çevresindeki herşeye zarar veren,kin ve nefretle yetişen nesiller asla özgürlük düşüncesine sahip olamaz.
Ülkemiz 1923 yılından itibaren yakaladığı bu şansı gün geçtikçe kaybetmekte ve her gün yaşadığımız olaylar da bunu maalesef göstermektedir.
Bizler bu tarzda otokratik düşüncelere sahip insanları ülkemizden uzaklaştırabilir ya da onlara pozitif ve özgürlükçü düşünmeye sevk edebilirsek ülkemiz adına ve insanlık adına çok önemli bir aşama kaydetmiş oluruz...
Peki ülkemizde özgürce yaşayabilmek için ilk ne yapmalı?
Tek kelimeyle söyleyebilirim ki ilk önce özgürlük düşmanı olan kişileri eğitmeli ya da onları ülkeden uzaklaştırmalıyız.
Eğer ki bizler bunu yapamazsak ilerleyen günlerde bizleri çok zor yıllar bekleyecektir bunu asla unutmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder